All Road Italië

Waar aan te denken als ik ga All Road rijden??

All Road met huur Ténéré in Italië

Waar moet je aan denken als je bij ons komt All Road rijden.

Huurmotor:
Waar je het minst aan hoeft te denken is aan je huurmotor Yamaha Tenere 700, deze zorg ligt bij ons en je huurmotor is in topstaat!

Wellicht fijn te weten dat er een klein tasje op het zadel is gemonteerd waar je persoonlijke kleine zaken in kan meenemen zoals ook een flesje water.
Ook hebben we in het tasje een elastische spin, voor als je nog wat grotere zaken wil meenemen zoals een regenpak of een extra trui of iets dergelijks.

Kleding:

Algemeen:
Ondanks dat hier 2,5 x meer de zon schijn als in Nederland kan het hier ook frisjes zijn en regent het wel eens. De temperaturen verschillen nogal en het kan zo een lekker temperatuurtje zijn bij vertrek, maar hoog in de bergen kan de temperatuur behoorlijk afnemen, ben hier op voorbereid.

Helm:
I.v.m. dat het hier nog al stoffig kan zijn adviseren we een All Road helm of een cross/enduro helm. In beide gevallen is een extra crossbril wel aan te bevelen. Een crossbril beschermt je ogen tegen het stof. Een crossbril sluit om je ogen heen waardoor er geen stof in je ogen kan komen. Bij een All Road helm met alleen een vizier kan er altijd nog stof vanuit de onderkant van je helm binnendringen en in je ogen terecht komen en dat kan op den duur best irritant zijn.
Denk eventueel aan een helmmuts voor de koude, deze mag van lichte kwaliteit zijn.

Helm Voorbeeld

Crossbril Voorbeeld Klein

Oordoppen:
Dit is uiteraard voor iedereen persoonlijk of je hier wel of geen aandacht aan schenkt. Maar als je gewend bent ze te gebruiken, vergeet ze dan niet!

Sjaal:
Je krijgt van ons als cadeau een originele ON TOUR ITALIA buf. Maar wellicht heb jezelf liever je eigen lievelings buf (sjaal) neem hem dan mee…

Jas / shirt / bodyprotector:
Zorg dat er voldoende val-bescherming aanwezig is in je jas. Indien nodig kun je onder je motorjas altijd nog een bodyprotector dragen.
Bij warm weer is het dragen van een jas al snel te warm, we adviseren dan een bodyprotector met hier overheen een crosshirt.
Denk ook aan een warme trui.

Bodyprotector Klein

Crossshirt Klein

Regenpak:
Denk aan een regenpak. Uiteraard voor als het regent, maar een regenpak kan ook goed dienen als het koud wordt.

Rugzak:
All Road rijden is inspannend, je zal veel vocht verliezen. Een rugzak met drink-zak (Camelbak) is niet noodzakelijk, maar wel erg comfortabel. Je hebt altijd genoeg water bij je en kan à la minuut drinken. Daarbij kun je de rugzak uiteraard ook gebruiken om extra persoonlijke spullen mee te nemen.
Op de Tenere is ook een klein tasje gemonteerd op het achterste gedeelte van het zadel waar je kleine spullen kan opbergen zoals je telefoon en een flesje water etc.

Rugzak Klein

Handschoenen:
Zorg dat je handschoenen niet te dik zijn. Enduro-handschoenen zijn perfect. Maar als de temperatuur wat lager is dan kunnen deze net te licht zijn voor de koudebescherming. Neem anders nog een extra set dikkere handschoenen mee. De Tenere’s zijn helaas niet uitgevoerd met handverwarming…..

Handschoenen Klein

Broek:
Een cross / enduro broek of een All Road broek is aan te bevelen. Iedere andere motorbroek is ook OK. Let wel dat er voldoende (knie) bescherming in zit. Draag bij een crossbroek altijd extra kniebeschermers.
Ik zelf draag altijd een fietsenrenners-broek onder mijn motorbroek. Dit vind ik zelf prettig, maar dit is géén noodzaak. Je edele delen zijn zo wat meer beschermd tegen stoten en tegen de koude.

Sokken:
We adviseren voor een optimaal comfort lange cross-sokken

Crossokken Klein

Laarzen:
We adviseren crosslaarzen. Je staat veel op de steps van een All Road motor en dan biedt een enduro/ crosslaars het optimale comfort. Met name de stevige zool is erg prettig! Uiteraard dienen deze ook voor de veiligheid, je enkels en schenen worden goed beschermd.

Laarzen Voorbeeld

_____________________

Nu hebben we de motor en kledij gehad. Maar waar moet je nog meer aan denken?
Wellicht noem ik de meest logische zaken, maar ik maak toch ff een opsomming.

Documenten en financiële zaken

 • Paspoort
 • Rijbewijs
 • Pin pas / Creditcard
 • Zorg altijd voor wat contanten, altijd handig in Italië….
 • Persoonlijk zieken-verzekeringsbewijs, denk ook aan een reisverzekering.
 • Denk eventueel aan een annuleringsverzekering. Eenmaal geboekt kan een boeking niet omgezet worden.
  Jij rekent tenslotte op ons, maar wij rekenen ook op jou!

  Indien je géén annuleringsverzekering hebt kunt je o.a. bij Allianz je annuleringskosten voor deze reis verzekeren. zie;
  https://www.allianzdirect.nl/reisverzekering/kortlopend/
  Je kunt hier eenvoudig de annuleringskosten berekenen en regelen.

 

Het verblijf, Villa Palladio

 • Beddengoed is aanwezig
 • Handdoeken zijn aanwezig
 • Er is een droogruimte voor het eventueel drogen van de motorkleding
 • Er is een wasmachine aanwezig
 • Ontbijt is vanaf 8.00 uur bij ons in de Cantina
 • Lunch onderweg wordt door ons geregeld
 • De (alcoholische) drankjes zijn vrij in onze Cantina
 • Dineren kun je bij onze buren, hun hebben een goed restaurant. Verder zijn er in een straal van 10 km nog ca. 40 restaurants te vinden….

De gids heeft altijd een EHBO pakket bij zich mocht dit nodig zijn.

Mocht je nog vragen hebben kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Alvast veel motor-voorpret toegewenst!!

Arrivederci, Robert en Karin

 

Kijk op deze video wat ik adviseer en wat ik zelf voor kleding draag.